Update la update: l-au pus la loc.
Update: am vazut ca au scos articolul de pe site.

Pe CriticAtac apare un articol al unui Eduardo Romanos (imbracat in uniforma de indignat, fara ochelari insa). Vorbeste despre indignati, despre Bakunin, despre democratia deliberativa. Pune in discutie democratia directa (ei neintelegand ca democratia directa e valabila DOAR in comunitati mici ce se administreaza singure, NICIODATA in „comunitati” ideologic-estetiste(!) urbane). Si ca sa fie totul terminat din introducere pune la liniuta ceva din programul acestor miscari sociale. Samanta totalitarismului comunist isi face loc in aceste cuvinte duioase si educative (fascist in esenta, pentru ca mereu comunismul este fascist, pentru ca SOCIALISMUL POLITIC este FASCIST – in fond noul idol socialist la moda, Gramsci, nu propune ca alternativa politica decat fascismul intelectualist-elitist). Vorbind de PERSOANA, nestiind ce inseamna aceasta, indignatii cred ca au pus punctele pe u. Neavand cultura teologica, comunitara/ euharistica ei se adreseaza altor indignati care la randul lor se simt stingheri intr-o lume ce li se pare „o curva”.
Nici nu e nevoie de mari comentarii asupra acestor puncte caci cine a trait in comunism lesne se dumireste:

” Practic, ea (Teoria democratiei deliberative) încearcă să demonteze trei iluzii, sau prejudecăţi caracteristice modelului liberal: 
1) preferinţele nu sunt nici autonome, nici libere, ci se nasc într-un context specific; 
2) preferinţele se pot schimba în funcţie de context; 
3) agregarea acestor preferinţe, presupuse a fi gata formate, reprezintă un obstacol în calea promovării justiţiei sociale și a binelui comun. 
Pe scurt, dacă fiecare dintre noi votează potrivit preferinţelor sale individuale, iar acestea sunt determinate de interese individuale, deciziile colective nu au cum să tindă către realizarea binelui comun. Obiectivul deliberării ar fi, în schimb, acela de a forma, sau de a descoperi preferinţele (reflexive) ale fiecăruia, urmată de  eventuala lor transformare/modificare, prin intermediul accesului la informaţie și al unui proces conștient de învăţare, în vederea atingerii binelui comun.”

Si inca: ” Includerea („absolută, a oricărei persoane”) este fundamentul ce conservă subiectivitatea și diversitatea în interiorul mișcării.” Ca mai tarziu sa ne comunice cum ca „Mișcarea 15M pare a fi, de asemenea, reprezentanta principiului modificării preferinţelor, fapt atestat de reflecţia sa pe marginea „gândirii colective” și a „ascultării active”, ce trebuie să ghideze participarea la adunările sale. Gândirea colectivă este total opusă sistemului actual ce funcţionează pe baza gândirii individualiste…” 
„Căutăm cele mai bune argumente pentru a lua decizia care se mulează cel mai bine pe diferitele opinii, nu poziţionări antagonice, cum se întâmplă în cazul votului.  Prezentarea acestora trebuie să fie pașnică, respectuoasă faţă de toate opiniile exprimate – prejudecăţile și ideologiile trebuie lăsate acasă…E important să fim calmi, să nu gesticulăm excesiv, pentru a nu transmite adunării sentimente și afecte personale, reamintindu-ne de fiecare dată cât de important este un zâmbet în momentele de tensiune, sau de bloca.”
Despre ce PERSOANA e vorba, cred ca doar dupa o sticla de votca se poate pricepe?!